ELS EDIFICIS RECOLZATS EN PARETS DE CÀRREGA I EL SISME

L’estructura, esquelet de l’edifici, té un paper rellevant en l’espai arquitectònic, alhora que sustenta, i transmet totes les càrregues de l’edifici al terreny. Un clar exemple és el sistema estructural de parets de càrrega, sistema extensament emprat fins a mitjans del segle passat, que configurava el disseny de l’edifici i distribuïa les càrregues extraordinàriament repartides en la fonamentació.

L’actual norma del sisme és d’obligat compliment també en reformes i rehabilitació, a fi de que els nivells de seguretat dels elements afectats siguin superiors als que posseeixen en la seva concepció original. És a dir, en cap cas, en una actuació de rehabilitació es podrà reduir la seva resistència davant al sisme. Per tant, és necessari saber quines parts de l’estructura són essencials, per a millorar l’estabilitat davant del sisme i minimitzar les actuacions en elles.

PUBLICACIÓ: L’INFORMATIU DEL CAATEEB
LINK: http://informatiu.apabcn.com/blog/edificis-recolzats-parets-carrega-sisme/
ANY: 2018
AUTOR: Gemma Muñoz

No Comments

Post a Comment

*